Voorstelling GrandiOzo!

Ik ben naar de voorstelling geweest van GraniOzo! omdat Eline Van Den Broeck er in meespeelt. Ik wou haar wel eens aan het werk zien! Het is een musical van het Belcantogezelschap.
Het woord musical verraadt al dat er gedanst en gezongen zal worden, maar het was nog veel meer! Naast beweging en prachtige muziek was er ook een mooi decor aanwezig.

 

 
DoelgroepDe voorstelling is geschikt voor +10j. Zeker en vast ook voor volwassenen was het een leuke voorstelling.  
 Inhoud
Het verhaal baseert zich op dat van de tovenaar van Oz. Toch is het een beetje aangepast. Dorothy wil heel graag de verkiezingen winnen, enkel en alleen voor het kroontje. Dit lukt vrij goed tot het moment dat de 3 schrikmadammen doorhebben wat Dorothy van plan is. Door magie leren ze haar een lesje. Een blikseminslag stuurt Dorothy naar het land 'GrandiOZo'. Daar gaat ze op zoek naar de tovenaar want hij zou haar de weg naar huis kunnen tonen. Onderweg beleeft ze allerhande knotsgekke avonturen. Zo komt ze bij circusartiesten, hypnotiseurs, verschillende atracties, cabaretdanseressen en nog veel meer...

 

ProductieDe voorstelling is gemaakt door het Belcantogezelschap.
Zij maken ieder jaar een nieuwe voorstelling. Zo staat 'Titanic' op het programma voor volgend jaar en wil ik hier z├ęker en vast naar gaan kijken!Opzet
De voorstelling zit zeer goed in elkaar. Het is steeds duidelijk waar we ons ergens bevinden in het verhaal. De combinatie van beweging, licht en muziek is knap geregeld.


AanbodEr wordt met alles rekening gehouden. Zo is de voorstelling bijvoorbeeld verstaanbaar voor leerlingen vanaf de derde graad. Er worden geen te moeilijke woorden gebruikt. De humor die erin zit is ook verstaanbaar vanaf 10j. Dit maakt het allemaal heel toegankelijk.

 
 


Muzische talen
Alle muzische talen komen aan bod:
Beeld: Prachtige decors en kostuums die echt doen wegdromen naar de wereld waarin Dorothy zich bevindt.
Muziek: De liedjes bij de voorstelling en de geluiden die bij bewegingen horen zijn zeer goed gekozen.
Drama: Er wordt ook echt toneel gespeeld dus Drama is zeker aanwezig.
Media: De besturing van het licht en de digitale achtergrond die steeds gepast verandert behoren tot Media.
Beweging: De personages en figuranten dansen en bewegen voortdurend.

 
 
Besluit: Ik vond het een zeer knappe voorstelling en wil graag meer zien van dit gezelschap! Ik heb er echt van genoten!